teisipäev, 21. september 2010

kana ja köögivilja pirukas

Kana ja köögiviljapirukas

TAINAS
1 dl täisteranisujahu
2 dl nisujahu
100 g Või

1 tl Küpsetuspulber

0.5 tl Sool

3 sl vesi

TÄIDIS
300 g suvikõrvits
2 tk Paprika

0.5tk Porrulauk

400 g kanaliha
0.5 tl Sool

0.5 tl Sidrunipipar

KATE
0.5 tk Sibul

1 küüs Küüslauk

1 pakk (180 g) maitserohelisega toorjuust
1 dl 10% rõõsk koor
100 g Riivjuust
hakitud Petersellilehed

Valmistusaeg:

1.Tükelda või, näpi hulka jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa vesi ning hõõru ühtlaseks tainaks.
2.Suru see 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ning küpseta ahjus 200°C juures 5 minutit.
3. Täidise jaoks koori suvikõrvits, poolita ja lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Poolita ja viiluta ka paprikad, lõika porru ratasteks.
4. Tükelda kanaliha 2 cm suurusteks kuubikuteks. Lao köögiviljad ja liha kihiti eelküpsetatud tainale, raputa peale soola ja sidrunipipart.
5. Katte jaoks haki sibul ja küüslauk, sega toorjuustuga. Lisa vähehaaval koor ning sega. Seejärel lisa pool riivitud juustust.
6. Tõsta kate täidisele, raputa peale ülejäänud riivitud juust ja hakitud petersell. Küpseta 200°C juures 35 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.