Pühapäev, 12. september 2010

Hiina broilerihõrgutis

Ained:

300-400 g luudeta broilerit

3 sl sojakastet

2 sl maisijahu

1 tl ingverit

1 suur küüslauguküüs

1-2 sl õli

1/2 porrut

1/2 paprikat

100 g bambust või 1 väike viiludeks lõigatud porgand



KASTE:

3 dl liha- või kanapuljongit

1 sl sojakastet

3 sl tomatipüreed

pisut soola vajaduse korral

Valmistusviis
1. Lõika broileriliha kääridega ristikiudu tükkideks.
2. Pane lihatükid väikesesse kaussi ning sega sinna hulka sojakaste, maisijahu ingver ja peenestatud küüslauguküüs.
3. Puhasta porru ja paprika ning nõruta bambus.
4. Lõika kõik hästi õhukesteks tükkideks.
5. Sega kokku kastme ained.
6. Kuumuta suurel teflonpannil õli ja pruunista broileritükid heal kuumusel.
7. Pane need kaussi ootama.
8. Lisa pannile natuke õli ja sega seal aedvilju paar minutit.
9. Ära pruunista.
10. Pane juurde broileritükid ja kaste ning lase roog keema.
11. Hauta rooga paar minutit ja maitse.
12. Lisa vajaduse korral soola ning veidike suhkrut.
13. Serveeri rooga hiina kombe kohaselt keedetud riisiga.