Pühapäev, 17. oktoober 2010

CHURROS

4-le

Hispaania hommikukohvibaaridest tuntud churros on Mehhikoski minev kaup. Nimi tuleb hispaaniakeelsest sõnast „churro“, mis viitab pikakarvalise lamba lokikestele. Saad sarnase välimuse, kui kasutad sakilise lõikega ja üsna väikese läbimõõduga kondiitripritsi. Selliseid toekaid ampse küpsetatakse churreria´tes kohvi või šokolaadijoogi kõrvale mehhikopäraselt laimiviiluga maitsestatud maisiõlis.

Tainas:
2,5 dl vett
0,5 tl soola
1 sl muscovado suhkrut
175 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 munakollast
1 l maisiõli
1 laim
1. Kuumuta vesi koos soola ja suhkruga keemiseni. Sega küpsetuspulber jahu hulka. Vala jahukogus korraga keeva vee hulka, samal ajal tugevalt segades (võib kasutada ka mikserit).
2. Kui segu on pisut jahtunud, proovi seda kätega ühtlaseks sõtkuda. Lisa munakollased ja sega tainaks.
3. Kuumuta maisiõli koos laimisektoritega 190 kraadini ja eemalda siis tsitrused.
4. Suru pritsi abil tainast 10 cm pikkused pulgad ja küpseta kuldpruuniks. Aseta majapidamispaberile liigsest rasvast nõrguma ja puista serveerimisel üle tuhksuhkruga.