Pühapäev, 17. oktoober 2010

HAKKLIHATORTILJAD

Hakkliha-aedviljatäidis tortiljadele:
600 g veisehakkliha
1,5 purki kooritud konservtomateid
300 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
1,5 punast sibulat
3 küüslauguküünt
1,5 sl õli
1,5 tšillikauna
Soola
Musta pipart
Suhkrut
Koriandrit
Maitsestamata jogurtit

Valmistamine
Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Kuumuta need pannil õlis klaasjaks. Haki tšillikaun, lisa koos hakklihaga pannile. Prae, kuni hakkliha on peaaegu küps. Sega hulka purustatud tomatid ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa näputäis suhkrut. Keeda hakklihasegu pannil mõne minuti jooksul. Seejärel lisa herne-maisi-paprikasegu ja aja veel korraks keema. Kaunista koriandriga. Täida soojendatud tortiljadest keeratud torbikud hakklihaseguga. Serveeri maitsestamata jogurtiga.



TORTILLA
Mehhiko pannkook (tortillas de havina).

Koostisained
600-700 g jahu
1 tl soola
100 g margariini
1 kl sooja vett

Valmistusaeg:
u 30 minutit + u 20 minutit tainas seisab enne küpsetamist.

Valmistamine
1. Sega sõelutud jahu soolaga ja sõtku margariini ning veega sitkeks tainaks.
2. Lõika tainas 12 tükiks ning veereta ümmargused pallid.
3. Lase seista 15-20 minutit, siis rulli õhukesteks kookideks. (Tainast on parem rullida kahe toidukile või fooliumi vahel).
4. Prae rasvata(!) pannil keskmise kuumusega mõlemalt poolt helekollaseks.