Esmaspäev, 21. september 2009

Porgandi-õunapirukas

Taigen:
250g jahu
50g odrajahu
150g võid
4-6sl petti
1tl. küpsetuspulbrit
soola
suhkrut

Täidis:
500g porgandeid
250g õunu
2dl hapukoort
koriandrit
aniisi
soola

Valmistamise õpetus:
Kasuta taigna valmistamiseks köögikombaini ja tiiviknuga. Mõõda jahu ja küpsetuspulber ning vala anumasse. Lisa tükeldatud või ja sega 20 sek. Lisa pett ja sega veel 20 sek. Pane taignapall natukeseks külmikusse. Riivi porgandid ja hauta väheses võis poolpehmeks. Riivi õunad. Sega porgandimass, maitseained, õunad ja hapukoor. Rulli taigen pannile nii, et servad oleksid kõrgemad. Laota peale täidis ja küpseta 30-40 min. 180-kraadi juures.