Esmaspäev, 21. september 2009

Kanaga seenerisoto

Koostisained:
50g puravikke või muid metsaseeni
1 kanapujongi kuubik
250g šampinjone
8 viilu suitsupeekonit
50g võid
1 sibul
300g risotoriisi
1 väike klaasitäis valget veini
50g parmesani juustu
1-2 kanafileed

Valmistamise õpetus:
Valmista 1l kanapujongit. Haki leotatud seened ja sega viilutatud šampinjonidega. Prae hakitud peekon ja sibul pooles koguses võis. Siis lisa seened ja riis ning kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa pujongit ja korda seda seni, kui kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Enne lõplikku valmimist lisa eelküpsetatud kana, hakitud petersell, riivitud juust ja ülejäänud või. Sega läbi ja serveeri.