KIIRED JUUSTUSARVED
Taigen: 15 min + küpsemine 15-20min
Saab ligi 12tk
4 dl nisujahu
2 dl riivitud juustu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Täidis:
1 muna
1 dl riivitud juustu
1. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool, riivitud juust ühtlaseks.
Soovitus: maitsesta taigen jahvatatud cayenne´i paprika või musta pipraga.
2. Sulata või ning jahuta see. Seejärel lisa hapukoor ning sega ühtlaseks.
3. Vala hapukoore-võisegu kuivade ainete hulka ning sega sellest ühtlane taigen.
Mõõda küpsetuspulbrit alati täpse mõõduvahendiga. Liigne kogus muudab küpsetise maitse soodaseks (kootavaks).
Küpsetuspulbri kergitav mõju tekib kohe, kui see vedelikuga kokku saab - seepärast ära sega tainast liiga hoogsalt ega kaua.
Sega küpsetuspulber jahuga - siis jaotub see taignas ühtlasemalt.
4. Jaga taigen kaheks võrdseks palliks.
5. Rulli taigen 0,5cm paksuseks ühtlaseks rattaks.
6. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ning puista peale juust.
7. Lõika seejärel ratas 6 võrdseks sektoriks. Keera sektor tihedalt rulli (alusta sektori tipust) ning painuta sarveks.
8. Aseta sarved ettevalmistatud ahjuplaadile ning pintselda pind lahtiklopitud munaga.
Soovi korral puista peale seesami-, mooni-, või linaseemneid. Need lisavad küpsetisele lisaks ilule ka toiteväärtust.