Pühapäev, 14. november 2010

India naan leib

Pärmitainast valmistatud valge leib. Sobib serveerida värskelt salati või supi juurde.

2dl vett

25g pärmi

1tl soola

1sl suhkrut

1/2 dl õli

1/2 dl maitsestamata jogurtit

1 muna

u 6 dl nisujahu

määrimiseks:

sulatatud võid
peale:

seesami- või mooniseemneid


Valmistusviis:
1.Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur, õli, jogurt ja kergelt lahtiklopitud muna. Pane niipalju jahu, et tainast saaks pehme palli.
2.Lase tainal kaetuna soojas kohas kerkida. Vormi tainas rulliks ning jaga see 8-10-ks osaks. Veereta osad pallideks ning rulli neist piklikud lamedad leivad. 3.Lase leibadel küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida, määri sulatatud võiga ja raputa peale seemneid.
4. Küpseta leibu 225 kraadi juures ahju keskosas u 10 minutit.
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Salat, supp.