Pühapäev, 25. aprill 2010

kanašnitsel juustukoorikuga

Kanašnitsel juustukoorikuga
2 kanašnitslit(4 sööja kohta)
4 spl. jahu
1 muna
2 spl. piima
4spl. riivsaia
4 spl. parmesani või mingit muud juustu
60g võid

Toorsalat
2 porgandit
1dl mahla või siirupit

Külm kaste
2dl maitsestamata jogurtit või hapukoort(10%)
Maitserohelist
2spl. majoneesi

Lisandiks
2-3 kartulit iga sööja kohta või 1 kotike riisi

1.Pese šnitslid külma veega ja tupsuta hoolikalt kuivaks. Klopi kergelt ning maitsesta julgelt soola ja pipraga.
2.Pane jahu taldrikule. Löö muna lahti sügavasse taldrikusse, sega piimaga ja maitsesta kergelt soolaga. Teises sügavas taldrikus sega riivitud juust ja riivsai.
3. Veereta šnitsleid jahus, liigne jahu raputa ära. Kasta muna-piimasegusse, seejärel veereta riivsaia-juustusegus, vajutades seda kõvasti paneeringusse.
4.Aja või pannil (mitte liiga) kuumaks ja prae šnitslid kummaltki poolt 2-3 minuti vältel krõbedaks. Hoia soojas serveerimiseni.

• Pese ja koori kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
• Riisi keetmiseks arvest. 1 paki riisi kohta 1 liiter vett, maitsesta soolaga.
• Valmista toorsalat
• Sega külm kaste
• Serveeri toit