Pühapäev, 25. aprill 2010

pasta ja brokkoli kaste, seene-kreveti kaste

BROKKOLI KASTE
800 g brokkolit
8 dl vett
1 tl soola
1-3 küüslauguküünt
musta pipart
300 g rõõska koort


1. Lõika brokkoli varre osad väiksemateks tükkideks ning õisiku osad jäta veidi suuremateks
2. Keeda brokkoli tükid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks
3. Kurna keeduvesi teise potti
4. Keedetud brokkoli tükkidele lisa 2 dl keeduleent, purustatud küüslauguküüned ja must pipar
5. Lõpuks lisa rõõsk koor ja kuumuta keemiseni
6. Maitsesta vajadusel soolaga

SEENE – KREVETI KASTE

1 sibul
1 spl võid
200 g šampinjone
2 dl vett
1 juurviljapuljongi kuubik
musta pipart
2 dl rõõska koort (35 %)
100 g krevette

1. Tükelda sibul ja sulata või pannil
2. Kuumuta sibul pannil läbipaistvaks
3. Lisa viilutatud seened
4. Kui seentest eraldunud vesi on aurustunud, lisa pannile vesi, puljongikuubik ja maitseained, keeda kastet u 2-3 minutit
5. Lisa koor ja krevetid
6. Kuumuta kuid ära keeda, sest siis muutuvad krevetid sitkeks

Lisandiks spagette, makarone või muud pastatoodet 100g sööja kohta. Joogiks piim või mahl