Pühapäev, 28. märts 2010

vene köök- tagurpidi kapsarullid

Vene köök

Tagurpidi kapsarullid, lisandiks kartulid ja kaste

Kapsarullid
400 g sea-ja veisehakkliha
1 dl riisi
300 g värsket kapsast
3 muna
4 spl riivsaia
1 dl hapukoort
1 sibul
soola, pipart, liha üldmaitseainet

Keeda riis poolpehmeks, pese ja nõruta.
Tükelda kapsas, sega hulka hakkliha ja maitsesta.
Lisa hapukoor,riis, riivsai ja munad ning sega hästi läbi.
Vormi kotletisuurused pätsikesed ja pruunista pannil õlis mõlemalt poolt.
Aseta " rullid" poti põhja ja vala veega üle. Hauta väiksel tulel 20 minutit ja tõsta leemest välja.

Kaste:
hautamisel järelejäänud leem, 2dl majoneesi, 1 spl jahu.
Pruunista jahu rasvata pannil helepruuniks ja lisa leemele. Lisa ka majonees ning lase korraks keema.
Maitsesta tilliga ja serveeri kartulitega.

Lisandiks:

keedetud kartulid või riis
joogiks piim
soovi korral leib