Pühapäev, 28. märts 2010

Frikadellisupi keetmine

Frikadellisupi keetmine
Ained:
*1.5l vett
*1-2 heledat puljongikuubikut
*1 tl ürdisoola(soovi korral)
*1 porgand
*2-3 kartulit
250g hakkliha
*soola ja purustatud pipart
*1 väike sibul
 *tilli
 
Valmistamise õpetus.
 
1.Aja vesi keema, lisa purustatud kuubikud, õhukesed porgandiribad ja ürdisool.
 
2.Sega hakkliha hulka veidi soola, pipart, sibul ja vett(1spl.) vormi segust märgade
kätega pisikesed pallid ja lao need märjale lõikelauale.
 
3.Keeda vaiksel tulel 10 min. Lisa tükeldatud kartul ja hauta veel 15 min. ehk kuni kartul ja porgand on pehmed.
 
4.Lisa frikadellid  keevasse vette ja keeda kuni pallid tõusevad pinnale
 
5.Serveerimisel raputa taldrikusse hakitud tilli.

Lisandiks leiba või kukleid