teisipäev, 21. september 2010

Porru-seene pirukas

Porru-seene pirukas
Tainas:
280g jahu
140g külma võid
8 spl. vett

Täidis:
25g võid
4 porrut
250g seeni
2 muna
3dl 35% koort
140g kõvemat juustu

Valmistamine:
1.Kuumuta ahi 200 kraadini
2.Valmista tainas: hõõru või ja jahu puruseks näppude vahel, lisa 8spl. vett ja sega ühtlaseks. Rulli 5cm suuremaks kui vorm. Tõsta taigen vormi ja suru servade ja põhja vastu. Jahuta veidi külmikus.
3.Hauta porru võis pehmeks ja lisa seened(viilutatud) Küpseta veel 5min.
4.Tee taignapõhi kahvliga täkkeid täis ja küpseta 25 min.
5.Vahusta munad ja lisa koor. Tõsta hulka porru, seened ja pool juustust. Maitsesta.
6.Vala täidis pirukapõhjale ja küpseta 20-25 min.
7.Lase enne söömist jahtuda.