teisipäev, 24. november 2009

Pärmitaignast kaneelisaiad

Ained:

400g jahu
3/4 klaasi piima
2,5 dl suhkrut
150g võid
2 muna
25g pärmi
näpuotsaga soola
kaneeli

Valmistusviis:

Sõelu jahu. Soojenda piim käesoojaks ja lahusta selles sool, 1 dl suhkrut ja pärm. Lisa üks lahtiklopitud muna. Lisada sellises koguses jahu, et taigen on hapukoore paksune. Puista peale õhuke kiht kuiva jahu. Kata rätiga ja lase kerkida umbes 30 minutit.

Kui taigen on kerkinud kahekordseks, lisa ülejäänud jahu, 100g võid ja sõtku taigen läbi. Vahusta 50g võid 1 dl suhkruga. Poolita taigen ja rulli ristküliku kujuliseks. Määri taignale vahustatud või kiht ja raputa peale kaneeli. Rulli taigen kokku ja lõika parajad tükid. Pane saiad plaadile, määri munaga ja lase veel kerkida. Küpseta 200-250 kraadi juures. Väiksemaid saiu küpseta kõrgemal temperatuuril.